Производствената фирма ЮМТ ЕООД е основана през 2006 година в резултат на натрупания многогодишен опит на Управителя – г-н Георги Русчев. Първоначално фирмата се занимава с търговия на стомани и специални сплави и като такава си спечелва позиции в България като един от най-големите доставчици.

Фирмата освен това се превръща в основен износител за Русия и региона на българските производители на машини. В момента ЮМТ е официален представител за Русия на ЗММ - БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ АД, АРСЕНАЛ АД и изключителен представител на РАИС ООД, ЕМИ АД, УНИТЕХ-ТРОЯН ООД, РЕЗБОНАРЕЗНИ ИНСТРУМЕНТИ ГАБРОВО ЕООД.

През 2010г. осъзнавайки потенциала на пазара, ръководството на фирмата решава да инвестира в производството на инструменти и днес ЮМТ произвежда твърдосплавни инструменти на най-съвременни шлайф машини от Walter Maschinenbau GmbH, Германия и Tru Tech, САЩ.
 

Ръководството на ЮМТ:

  • Управител – г-н Георги Русчев
  • Прокурист – г-н Николай Спиров
  • Мениджър производство – инж. Стефан Ботев

 

Производствената база на фирмата се намира в околностите на Казанлък и е оборудвана с последно поколение шлайф машини. Машинните центрове на Walter са екипирани с роботи, което им дава възможността да произвеждат големи серии от инструменти.

Качественият контрол на произведените инструменти се извършва на WALTER HELICHECK – специална измервателна машина, използваща 3D оптичен метод за сканиране. HELITRONIC TOOL STUDIO, уникален 3D софтуер, се използва в конструирането и производството на всички инструменти. Програмата позволява почти безкрайно тестване на конфигурации и цели производствени цикли.

Производствената линия за покриване на инструменти е базирана на последно поколение система PLATIT Pi300, произведена от PLATIT – световно-известна швейцарска фирма, специализирана в решения за нанасяне на твърди покрития. Гамата PVD покрития включва еднослойни и многослойни нанокомпозитни покрития, както и ниско-фрикционни покрития. Водещите покрития, собствена разработка на ЮМТ ЕООД, са nanoTEC1 и nanoTEC2, които покрития притежават отлична адхезия, износоустойчивост и твърдост над 4000HV.


UMT Контакти

Казанлък 6100, България,
бул. Розова долина 65

Тел./Факс:0431/6 56 66
Тел.: 0431/8 58 88
E-mail:office@umt.bg
 sales@umt.bg

ЗА ВРЪЗКА С НАС